ua en ru

МЗС: Україна та Ліван парафували міждержавні договори про видачу правопорушників та правову допомогу в цивільних і кримінальних справах

Україна та Ліванська Республіка парафували два міждержавні договори в правовій сфері - про видачу правопорушників, а також про правові відносини та правову допомогу в цивільних і кримінальних справах. Підписання відбулося за підсумками переговорів, що відбулися 25-29 жовтня 2010 р. у м. Бейрут (Ліванська Республіка), повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.
Як повідомила за підсумками переговорів представник української сторони, голова Експертної комісії з підготовки проектів міжнародних договорів України про правові відносини та правову допомогу у цивільних, кримінальних справах, заступник міністра юстиції Валерія Лутковська, пакет угод покликаний максимально охопити питання співробітництва між двома державами у правовій сфері.
Зокрема, укладення договору між Україною та Ліванською Республікою про видачу правопорушників, на думку В.Лутковської, створить правові підстави для співробітництва компетентних органів двох держав для притягнення до кримінальної відповідальності правопорушників, які намагаються ухилитися від покарання за вчинені злочини та переховуються від правосуддя за кордоном.
Що стосується договору між Україною та Ліванською Республікою про правову допомогу та правові відносини у цивільних і кримінальних справах, то такий договір має створити ефективний механізм взаємного надання правової допомоги, а також захисту прав та інтересів громадян України та території Ліванської Республіки, гарантуючи їм повноправні можливості звертатися до судів та інших компетентних органів Ліванської Республіки нарівні з громадянами цієї держави та запровадивши зобов'язання держав щодо взаємного визнання та виконання судових рішень.
Договори наберуть чинності після виконання обома країнами необхідних внутрішньодержавних процедур.