ua en ru

МЗС Туреччини рекомендувало послові Нідерландів призупинити свої обов'язки

МЗС Туреччини рекомендувало послові Нідерландів призупинити свої обов'язки Фото: послові Нідерландів у Туреччині рекомендували тимчасово припинити свої обов'язки

Влада Туреччини "з міркувань безпеки" перекрили входи і виходи в диппредставництва Нідерландів

Міністерство закордонних справ Туреччини "на знак протесту проти політики Нідерландів" рекомендувало нідерландському послу, який перебуває зараз у відпустці, на деякий час відмовитися від здійснення своїх обов'язків. Про це йдеться в заяві, опублікованій на офіційному сайті турецького зовнішньополітичного відомства.

У заяві також сказано, що Анкара засуджує "вороже ставлення" і "ворожий настрій" нідерландської влади і що дії цієї країни є "порушенням демократичних прав турецької громади в Нідерландах".

Заява МЗС Туреччини пов'язана з відмовою влади Нідерландів впустити в країну для участі в політичному мітингу главу МЗС Туреччини Мевлюта Чавушоглу.

Крім того, як повідомило Reuters, влада Туреччини перекрила входи і виходи в посольство Нідерландів в Анкарі та генконсульство у Стамбулі.

Такі дії в Туреччині пояснили "міркуваннями безпеки".

Нагадаємо, міністр іноземних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу пообіцяв, що рішення влади Нідерландів не пустити в країну його літак не залишиться без відповіді і матиме наслідки.