ua en ru

Чавушоглу пообіцяв Нідерландам наслідки після відмови у в'їзді

Чавушоглу пообіцяв Нідерландам наслідки після відмови у в'їзді Фото: Мевлют Чавушоглу відреагував на заборону в'їзду в Нідерланди

Глава МЗС Туреччини прокоментував рішення голландського уряду не пустити його літак у країну

Міністр іноземний справ Туреччини Мевлют Чавушоглу пообіцяв, що рішення влади Нідерландів не пустити в країну його літак не залишиться без відповіді і матиме наслідки. Про це передає агентство Reuters.

Зазначено, що глава турецького МЗС, коментуючи цей інцидент, назвав рішення голландського уряду скандальним і неприйнятним у всіх відносинах.

Нагадаємо, 11 березня влада Нідерландів відкликала дозвіл на посадку літака глави МЗС Туреччини в Роттердамі. Турецький міністр повинен був прилетіти до цього міста на зустріч із турецькомовними жителями напередодні референдуму щодо розширення повноважень президента країни Реджепа Ердогана.

Однак напередодні стало відомо, що мерія міста скасувала захід, пояснивши це заходами безпеки. Чавушоглу у відповідь на це пригрозив Нідерландам санкціями і заявив, що все одно полетить у Роттердам. Після цих заяв прем'єр Нідерландів Марк Рютте заявив, що "загроза застосування санкцій із боку Туреччини унеможливила пошук розумного рішення" і відкликав дозвіл на посадку його літака в Роттердамі.