ua en ru

МЗС Туреччини: Ізраїльські дипломати повинні покинути Анкару до середи

Ізраїльські дипломати повинні покинути Анкару до середи, повідомив МЗС Туреччини. Залишаться в Туреччині лише другий секретар ізраїльського посольства і консульський персонал, передає радіостанція "Маяк".

Влада вирішила знизити рівень дипвідносин з Ізраїлем на знак протесту проти перехоплення ізраїльськими військовими Флотилії свободи".

Тель-Авів відмовився вибачатися за інцидент минулого року, коли загинули дев'ятеро людей - вісім громадян Туреччини і один американець. Днями раніше прем'єр-міністр країни Біньямін Нетаньяху заявив, що Ізраїль не має вибачатися за інцидент з "Флотилією свободи". На його думку, офіційний Тель-Авів не повинен відчувати себе винуватим за намір "захищати своїх громадян, своїх дітей і співтовариства".

Нагадаємо, 31 травня 2010 р. військово-морські сили Ізраїлю взяли штурмом 6 кораблів "Флотилії свободи", які везли допомогу в Газу. Тоді було вбито дев'ять учасників акції. За словами ізраїльських командос, на солдатів, які не пропускали корабель в порт Гази, напали "миротворці", озброєні камінням і арматурою, і їм довелося відстрілюватися.