ua en ru

МЗС вимагає посилити тиск на Росію заради звільнення Сенцова і Балуха

МЗС вимагає посилити тиск на Росію заради звільнення Сенцова і Балуха Фото: Мар'яна Беца (РБК-Україна)

МЗС вимагає від РФ негайного звільнення політв'язнів

Міністерство закордонних справ України вимагає посилити тиск на Російську Федерацію заради звільнення українських політвязнів Олега Сенцова і Володимира Балуха. Про це у своєму Twitter написала речниця міністерства Маряна Беца.

Вона зазначила, що Балух голодує вже 166 днів, а Сенцов - 110.

МЗС вимагає посилити тиск на Росію заради звільнення Сенцова і Балуха

"166 днів голодує Балух. 110 - Сенцов. Вкотре вимагаємо від РФ їхнього негайного звільнення. Тиск на РФ має посилюватись", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, Україна на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні висловила протест діям Росії проти українських політв'язнів. Зокрема, представник України Ігор Лоссовський висловив серйозну стурбованість щодо стану здоров'я Сенцова, який з 14 травня оголосив голодування, і стан якого щодня погіршується.

За словами Лоссовського, список українських політичних в'язнів, незаконно утримуваних російською владою, налічує понад 70 прізвищ і постійно зростає. Лоссовський також згадав кримського фермера Володимира Балуха, який виступив проти російської окупації півострова і вивісив прапор України над своїм будинком, за що був засуджений підконтрольним РФ судом в Криму.

Як писало РБК-Україна, раніше в Мін'юсті розповіли, які види тортур застосовуються Росією до політв'язнів.