ua en ru

МЗС радить українцям утриматися від поїздок до Південно-Африканської Республіки

МЗС радить українцям утриматися від поїздок до Південно-Африканської Республіки Фото: ПАР (mfa.gov.ua)

У Південно-Африканській Республіці зафіксовано 748 випадків захворювань на лістеріоз

Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України бути обачними під час відвідування Південно-Африканської Республіки у зв’язку із розповсюдженням лістеріозу (інфекційна хвороба). Про це повідомляє прес-центр консульської служби МЗС.

"Із грудня 2017 року у Південно-Африканській Республіці зафіксовано 748 випадків захворювань на лістеріоз (у провінції Гаутенг - 455, Західний Кейп - 95 та Квазулу-Натал - 53), з яких 67 - з летальним наслідком. У разі виявлення захворювання, громадянам України потрібно негайно звернутися за отриманням медичної допомоги", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що українцям, подорожуючи до ПАР, варто виявляти особливу обачність та дотримуватися рекомендацій місцевих органів влади, медичних та інших компетентних служб, стежити за останніми новинами.

"У разі виникнення обставин, що вимагають негайного консульського реагування, можна звертатися до посольства України у ПАР за номером телефону екстреної допомоги: (0027) 814806707, на адресу електронної пошти: consul_za@mfa.gov.ua або на цілодобову лінію МЗС України: +38-044-238-16-57.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України раніше рекомендувало своїм громадянам утриматися від поїздок до Єрусалиму (Ізраїль) у зв'язку із масовими протестами та загостренням небезпеки.