ua en ru

МЗС радить українцям утриматися від поїздок до Афганістану

МЗС радить українцям утриматися від поїздок до Афганістану

Також українцям рекомендують покинути Афганістан

Міністерство закордонних справ України рекомендує своїм громадянам утриматися від поїздок до Афганістану в зв’язку з підвищенням рівня терористичних загроз. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

"У зв’язку з масштабними терористичними актами в Афганістані, які призвели до чисельних жертв, у тому числі серед українських громадян України, МЗС наполегливо рекомендує громадянам України утриматися від подорожей до Ісламської Республіки Афганістан, а громадянам, які перебувають у цій країні, залишити її територію", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час перебування на території Афганістану громадянам України рекомендується виявляти підвищену пильність та обережність, постійно стежити за новинами щодо розвитку ситуації в країні, уникати місць масового скупчення людей.

"У разі потрапляння в надзвичайну ситуацію, загрози життю та здоров’ю громадянам України варто звертатися до посольства України в Республіці Таджикистан за номерами телефонів (+992) 37 235 84 12; (+992) 37 235 84 13, на адресу електронної пошти: emb_tj@mfa.gov.ua , або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС +38(044) 238 16 57, адреса електронної пошти cons_or@mfa.gov.ua", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ оприлюднювало рекомендації громадянам України дотримуватися режиму надзвичайного стану на території Туреччини.