ua en ru

МЗС радить українцям дотримуватися вимог надзвичайного стану у Туреччині

МЗС радить українцям дотримуватися вимог надзвичайного стану у Туреччині Фото: надзвичайний стан в Туреччині (twitter.com/UkrZaKordonom)

Серед особливих заходів - введення комендантської години

Міністерство закордонних справ рекомендує громадян України дотримуватися режиму надзвичайного стану, продовженого владою Туреччини ще на три місяці. Про це повідомляє консульська служба МЗС.

"Туреччина продовжила надзвичайний стан у країні на три місяці. Рекомендації громадянам України дотримуватися встановлених вимог залишаються чинними", - йдеться у повідомленні.

У разі виникнення нагальних питань із приводу перебування у Туреччині можна звертатися на "гарячу лінію" консула: Анкара +90 539 550 98 98, +90 312 442 15 93; Стамбул +90 530 612 55 77.

Зазначимо, що вперше надзвичайний стан було введено після спроби військового перевороту в Туреччині у ніч на 16 липня 2016 року. Зранку наступного дня влада країни оголосила, що заколот придушено і почали проводити масові арешти. Загалом було заарештовано 50 тисяч військових, чиновників, суддів, поліцейських і викладачів.

Введення у Туреччині режиму надзвичайного стану означає, що країна буде жити за певними і правилами. Серед особливих заходів - введення комендантської години, заборона мітингів та масових демонстрацій, заборона руху транспорту у певні години. Крім того, поліція може зупиняти громадян на вулиці для перевірки документів, тому їх варто завжди носити при собі. Також під час надзвичайного стану владою можуть прийматися закони воєнного часу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що парламент Туреччини в шостий раз продовжив надзвичайний стан, який було введено після невдалої спроби державного перевороту в 2016 році.