ua en ru

В МЗС повідомили, що контролюють ситуацію із затриманням активіста у Криму

В МЗС повідомили, що контролюють ситуацію із затриманням активіста у Криму Фото: Мар’яна Беца

Відомство не робить офіційних заяв поки не має достовірної інформації

Міністерство закордонних справ України контролює ситуацію із затриманням в анексованому Російською Федерацією Криму активіста Андрія Виноградова. Про це заявила речниця МЗС Мар’яна Беца, повідомляє "Радіо Свобода".

Як зазначається, наразі відомство не робить офіційних заяв поки не має достовірної інформації.

"Зараз ми намагаємося отримати повну інформацію про те, що сталося, оскільки про затримання Андрія Виноградова і його дружини ми дізналися тільки зі ЗМІ. На жаль, в Криму такі ситуації трапляються майже щодня, ми не знаємо, правдиві ці новини або черговий фейк російської влади. Кожен такий випадок не залишається без уваги МЗС, ми тримаємо це на своєму контролі", - зазначила вона.

Разом з тим, Беца додала, що Україна не має на півострові свого представництва або консульської установи, тому усю інформацію щодо подій на анексованому півострові відомство отримує від правозахисників або журналістів.

"У нас немає на півострові свого представництва або консульської установи, і всі дані щодо Криму, які ми маємо, отримуємо від правозахисників або журналістів. Потрібно перевірити цю інформацію і сформувати комплексну картину того, що відбувається. Як тільки це буде зроблено, ми зможемо висловити позицію МЗС", - сказала Беца.

Нагадаємо, вчора ФСБ затримала в Криму активіста Українського культурного центру.