ua en ru

МЗС вважає резолюцію парламенту Кіпру про зняття санкцій з РФ "підтримкою агресора"

МЗС вважає резолюцію парламенту Кіпру про зняття санкцій з РФ "підтримкою агресора" Фото: МЗС України засудило рішення кіпрського парламенту щодо санкцій проти Росії

Українське зовнішньополітичне відомство розраховує, що уряд Республіки Кіпр продовжить підтримувати міжнародні зусилля з припинення агресії РФ щодо України

Міністерство закордонних справ України засуджує ухвалення 7 липня Палатою представників Республіки Кіпр резолюції з пропозиціями скасувати санкції проти Росії. Про це повідомила прес-служба МЗС.

"Попри те, що сама резолюція не має юридично зобов’язуючого характеру сам факт її ухвалення викликає стурбованість. Він свідчить про нехтування окремими кіпрськими депутатами основоположними принципами міждержавних відносин, основаних на міжнародному праві. Така позиція є нічим іншим як опосередкованою підтримкою дій агресора", - йдеться в повідомленні.


У українському зовнішньополітичному відомстві наголошують, що рішення Європейського Союзу продовжити санкції проти Російської Федерації вкотре засвідчили єдність європейської демократичної спільноти у засудженні агресії Кремля.

МЗС України розраховує, що уряд Республіки Кіпр, який підтримав зазначене рішення Європейського Союзу, твердо залишатиметься на позиціях міжнародного права та поваги до європейських цінностей і надалі підтримуватиме міжнародні зусилля з метою припинення агресії РФ щодо України.

Нагадаємо, глава британського МЗС Філіп Хеммонд заявив про свої побоювання з приводу того, що Європейський союз може пом'якшити свої позиції щодо санкцій проти Російської Федерації після виходу Великої Британії з ЄС.