ua en ru

МЗС РФ заявляє про численні жертви серед мирного населення в ході АТО

Міністерство закордонних справ Росії заявляє про численні жертви серед цивільного населення в ході антитерористичної операції (АТО), яка проводиться на сході України силовиками.

Міністерство закордонних справ Росії заявляє про численні жертви серед цивільного населення в ході антитерористичної операції (АТО), яка проводиться на сході України силовиками. Про це йдеться в коментарі російського зовнішньополітичного відомства на його офіційному сайті.

"Керівництво України продовжує стверджувати, що українські силовики, проводячи так звану антитерористичну, а, по суті, каральну операцію в Донецькій і Луганській областях, не дозволяють собі застосовувати силу проти мирних людей і що вони, нібито, ніколи не стріляють по житлових кварталах. Однак реальні факти свідчать про протилежне", - зазначають в МЗС РФ.

Зокрема в МЗС РФ нагадують, що в результаті авіаобстрілу 2 червня 2014 р. літаком ВПС України будівлі Луганської облдержадміністрації загинули 8 чоловік, 28 отримали поранення. 13 червня ц.р. в результаті артилерійських обстрілів передмість м. Слов'янська - населених пунктів Семенівка, Черевковка і Хімік отримали поранення понад 10 цивільних осіб. В Черевковці загинула 15-річна дівчина. 17 червня ц.р. біля селища Мирний під Луганськом кореспондент ВГТРК Ігор Корнелюк і звукорежисер Антон Волошин потрапили під мінометний обстріл з боку українських силовиків. Корнелюк отримав смертельне поранення і помер у лікарні. Волошин загинув на місці. У той же день у селищі Східний (передмістя Слов'янська) в результаті обстрілу з системи залпового вогню "Ураган" загинули 3 цивільні особи. 19 червня ц.р. Воскресенський храм в м. Слов'янську був підданий обстрілу українських силовиків, убитий церковний сторож. 29 червня ц.р. в Донецькій області в результаті обстрілу з боку українських військових оператор російського Першого каналу Анатолій Клян отримав смертельне поранення.

"На жаль, вже в перші години після відмови 30 червня ц.р. офіційного Києва від режиму припинення вогню число жертв серед мирного населення зросла. Протягом всієї ночі та ранку 1 липня ц.р. продовжує вестися інтенсивний обстріл з важкої артилерії мирних міст і населених пунктів. У м. Краматорске Донецької області під обстріл українських силовиків потрапив маршрутний мікроавтобус. Загинули 4 людини, 5 отримали поранення", - констатують в МЗС РФ.

У зв'язку з цим в російському зовнішньополітичному відомстві вимагають від української влади відмовитись від обстрілів мирних міст і сіл, а також повернутися до реального припинення вогню.

Нагадаємо, з 1 липня 2014 р. Президент Петро Порошенко оголосив про припинення перемир'я і відновлення антитерористичної операції в Луганській і Донецькій областях.