ua en ru

МЗС РФ звинувачує українську сторону в інциденті у пункту пропуску "Маринівка"

Міністерство закордонних справ Росії звинувачує українську сторону в інциденті біля українського пункту пропуску "Маринівка".

Міністерство закордонних справ Росії звинувачує українську сторону в інциденті біля українського пункту пропуску "Маринівка". Про це повідомляє прес-служба МЗС РФ.

"12 липня о 3 годині ночі в Куйбишевському районі Ростовської області з автоматичної стрілецької зброї був обстріляний російський прикордонний наряд, який виконував завдання з охорони державного кордону Російської Федерації на службовому автомобілі. В результаті обстрілу було пошкоджено корпус автомашини, у якому виявлено вісім кульових отворів. Тільки завдяки щасливому випадку ніхто з російських прикордонників не постраждав", - йдеться в повідомленні.

У МЗС розповіли, що є переконливі докази того, що обстріл прикордонників вівся з української території, так і з заздалегідь підготовленої позиції на території РФ після проникнення туди нападників з території України.

"Російська сторона заявляє українській стороні черговий рішучий протест і вимагає припинити обстріл території російської та порушення кордону Російської Федерації", - зазначили у відомстві.

У МЗС підкреслили, що в разі подальшого повторення подібних провокацій російська сторона залишає за собою право вжити "всі передбачені законодавством Російської Федерації заходи щодо захисту своєї території і забезпечення безпеки російських громадян".

Раніше МЗС України направив ноту в російське МЗС щодо обстрілу пункту пропуску "Маринівка" з території РФ.