ua en ru

МЗС РФ звинуватив Україну у замовчуванні теми загибелі представника МКЧХ

Міністерство закордонних справ Росії звинуватило Україну в замовчуванні теми загибелі представника Міжнародного комітету Червоного Хреста 2 жовтня в Донецьку.

Міністерство закордонних справ Росії звинуватило Україну в замовчуванні теми загибелі представника Міжнародного комітету Червоного Хреста 2 жовтня в Донецьку. Про це йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.

"Російська сторона висловила обурення у зв'язку з цією трагедією та щирі співчуття рідним і близьким загиблого. Проте, незважаючи на те, що минуло вже кілька днів, ми не почули виразних пояснень київської влади про обставини загибелі представника впливової міжнародної гуманітарної організації. Тема замовчується. Не бачимо ми і якихось реальних кроків з пошуку та покарання винних", - йдеться в повідомленні.

Також МЗС зазначив, що ряд міжнародних структур, у тому числі ЄС, закривають очі на той факт, що офіс МКЧХ знаходився на території, контрольованій ополченцями, і піддався обстрілу з боку українських військових.

МЗС Росії наполягає на проведенні ретельного незалежного розслідування інциденту.

Крім того, російська сторона в черговий раз закликала українську сторону припинити будь-які обстріл Донецька.

Нагадаємо, міністерство внутрішніх справ України поки не бачить можливості розслідувати загибель співробітника Міжнародного комітету Червоного Хреста в Донецьку.