ua en ru

У МЗС РФ назвали "цинічними" закони України проти пропаганди комунізму

У МЗС РФ назвали "цинічними" закони України проти пропаганди комунізму Костянтин Долгов

Намір України прирівняти комунізм до нацизму і заборонити пропаганду йде врозріз з міжнародним правом та рішеннями Нюрнберзького трибуналу. Про це у своєму Twitter заявив уповноважений Міністерства закордонних справ Росії (МЗС) з питань прав людини, демократії та верховенства Костянтин Долгов.

"Київ хоче тепер офіційно прирівняти комунізм і нацизм, заборонивши пропаганду обох. Це суперечить міжнародному праву, в тому числі Нюрнбергу", - написав Боргів і зазначив, що така позиція "цинічна".

Долгов також додав, що Україна порушує міжнародні зобов'язання, позбавляючи громадян України законних прав, а ЄС і США більше не повинні ігнорувати".

Нагадаємо, Кабінет міністрів України схвалив пакет законів проти пропаганди комунізму і нацизму.

На розгляд Верховної Ради будуть внесені законопроекти "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні 1939-1945 р", "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки", "Про правовий статус та вшанування пам'яті учасників боротьби за незалежність України у ХХ столітті", "Про доступ до архівів репресивних органів тоталітарного комуністичного режиму 1917-1991 р".