ua en ru

МЗС РФ направив ноту Україні через акції щодо російських диппредставництв

МЗС РФ направив ноту Україні через акції щодо російських диппредставництв Фото: представник російського МЗС Марія Захарова

Захарова заявила, що покладає матеріальну відповідальність за погроми на український народ

Міністерство закордонних справ Росії (МЗС РФ) направило ноту Україні у зв'язку з нападами на російські представництва в Києві, Одесі та Львові. Про це повідомила офіційний представник російського МЗС Марія Захарова, повідомляє ТАСС.

"Міністерство закордонних справ направило ноту МЗС України, в якій звернуто увагу української влади на провокаційні витівки екстремістів. Відзначено, що їх дії заохочувалися, іноді і прямували депутатами Верховної Ради, політичними та громадськими діячами України. Це однозначно свідчить про спланований характер подібних провокацій", - сказала вона.

Як наголошується, Захарова заявила, що покладає матеріальну відповідальність за погроми російських дипломатичних представництв в Україні на український народ.

"Може бути, я відкрию секрет для тих громадян України, які беруть участь у цих погромах, що це не дешеве задоволення, і матеріальний тягар лягає в першу чергу на громадян України, які потім за все це розплачуються зі свого гаманця", - сказала вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що активісти закидали яйцями генконсульства РФ в Одесі та у Львові.