ua en ru

МЗС РФ сподівається, що місія ЄС в Україні щодо реформи у сфері безпеки врахує інтереси всіх регіонів

Міністерство закордонних справ Росії сподівається, що місія Європейського Союзу в Україні у сфері реформування цивільного сегмента системи безпеки буде враховувати інтереси всіх регіонів країни.

Міністерство закордонних справ Росії сподівається, що місія Європейського Союзу в Україні у сфері реформування цивільного сегмента системи безпеки буде враховувати інтереси всіх регіонів країни. Про це повідомляє прес-служба російського зовнішньополітичного відомства.

"Приймаючи рішення про заснування такої місії на території України, Євросоюз повинен усвідомлювати значну частку своєї відповідальності за стан справ у сфері безпеки в цій країні. Розраховуємо, що в Брюсселі в будь-якому випадку будуть виходити з розуміння того, що правопорядок і законність мають в рівній мірі забезпечуватися для всього народу України, без етнічних, релігійних, мовних та інших відмінностей, а також з урахуванням регіональних особливостей", - зазначають в МЗС РФ.

Нагадаємо, 23 червня 2014 р. Рада Європейського союзу схвалила створення місії Спільної політики безпеки та оборони щодо надання допомоги Україні в реформі сектору громадської безпеки, правоохоронних органів і судової системи.

Мандат місії розрахований на два роки. Передова група місії має намір почати роботу протягом декількох найближчих тижнів.