ua en ru

МЗС рекомендує українцям утриматися від поїздок до Нігерії через міжетнічні зіткнення

Міністерство закордонних справ України рекомендує українцям утриматися від поїздок до Нігерії через міжетнічних зіткнень і нападів угруповань на мирні поселення.

Міністерство закордонних справ України рекомендує українцям утриматися від поїздок до Нігерії через міжетнічних зіткнень і нападів угруповань на мирні поселення. Про це йдеться у заяві МЗС.

"У зв'язку з подальшим загостренням ситуації безпеки в Федеративній Республіці Нігерія, викликаним міжрелігійними і міжетнічними зіткненнями, численними нападами екстремістських угруповань на мирні поселення, активізацією терористичної діяльності і погіршенням криміногенної обстановки, особливо в північних і північно-східних регіонах Нігерії, МЗС застерігає громадян України від поїздок до цих частин країни, а саме: штати Борно, Йобе і Адамава, в яких діє режим надзвичайного стану; штати Баучі, Гомбе, Кано, Насарава, Кадуна, Джигва, Катсина, Сокото, Кеббе і Плато", - йдеться в повідомленні.

При цьому громадянам України, які перебувають на території Нігерії, МЗС рекомендує виявляти обережність, постійно стежити за новинами щодо розвитку ситуації в країні, уникати місць масового скупчення людей, не брати участі у демонстраціях і акціях протесту.

У разі потрапляння в надзвичайні ситуації, громадянам України слід звертатися до Посольства України в Нігерії.

Нагадаємо, МЗС також рекомендує українцям утриматися від поїздок в Ємен через бойові дії.