ua en ru

МЗС перевіряє інформацію про постраждалих громадян України в Італії

МЗС України перевіряє інформацію про постраждалих громадян України в Італії. Про це на брифінгу заявив директор Департаменту з інформаційної політики МЗС України Олег Волошин, передає кореспондент РБК-Україна.

"Посольство України контролює ситуацію в Італії. Ми знаходимося в процесі постійного контролю. І станом на 12:00, за нашою інформацією, постраждалих або загиблих громадян України в результаті землетрусу в Італії, немає", - заявив Волошин.

Він додав, що "ми перевіряємо всю інформацію, адже в Італії багато українських громадян".

Нагадаэмо, сьогодні на півночі Італії стався землетрус магнітудою 5,8. Підземні поштовхи були зафіксовані на глибині 9,6 км в 7:00 за місцевим часом (9:00 за київським часом). Епіцентр землетрусу знаходився в 3 км на південний схід від м. Медолла. Землетрус відчувався по всьому італійській півночі в містах Модена, Равенна, Болонья, Феррара, а також Мілан, Турин, Падуя. Епіцентр землетрусу припав на регіон Емілья-Романья, де обрушилися історичні споруди та будівлі, які вже пошкоджені в результаті попереднього землетрусу 20 травня. За останніми даними, жертвами землетрусу стали 9 людей.