ua en ru

МЗС просить Кабмін і Раду збільшити бюджет міністерства через зміну курсу долара

МЗС просить Кабмін і Раду збільшити бюджет міністерства через зміну курсу долара

Міністерство закордонних страв України просить Кабінет міністрів і Верховну Раду переглянути бюджет міністерства. Про це журналістам повідомила заступник голови МЗС України Олена Зеркаль, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз в бюджеті передбачені кошти на фінансування закордонних дипломатичних установ. Ці кошти закладаються по курсу 21 грн за дол.., що вже не відповідає навіть сьогоденню. Розуміючи, що треба сплачувати і внески в міжнародні організації у валюті, і дипломатичні місії фінансуються також у валюті, то в нас як тільки змінюється курс, то виникає діра, яка пов'язана з тим, що воно буде недофінансованим. Ми сподіваємось на підтримку парламенту і уряду щодо того, щоб при перегляді бюджету будуть враховувати і необхідність перегляду бюджету МЗС України з огляду на зміну курсу", - сказала Зеркаль.

Вона зазначила, що порівняно з минулим років бюджет міністерства збільшено для того, щоб розрахуватися з боргами по внесках в міжнародні організації.

"Порівняно з минулим роком ми збільшили собі фінансування в бюджеті зважаючи на необхідність сплати внесків і заборгованість по внесках. Щодо збільшення зарплатні нашим дипломатам, які працюють закордоном, то це таке ж нагальне питання, які і збільшення зарплатні всім державним службовцям, оскільки це спільне питання. Дипломати, які працюють в МЗС наразі отримують на порядки менше ніж ті, які працюють закордоном", - сказала Зеркаль.

Нагадаємо, раніше міністр молоді та спорту Ігор Жданов повідомив, що видатки на Мінспорту збільшать на 49 млн грн через зростання курсу долара.