ua en ru

МЗС продовжує контролвати ситуації, пов'язані з захопленням сомалійськими піратами кораблів, на борту яких є громадяни України.

МЗС продовжує контролювати ситуації, пов'язані з захопленням сомалійськими піратами кораблів, на борту яких є громадяни України. Про це на брифінгу заявив в.о. речника МЗС Олександр Дікусаров, передає кореспондент РБК-Україна.
О.Дікусаров зокрема зазначив, що на суднах Asian Glory та Fregia, на борту яких знаходяться відповідно 10 і 2 громадян України є достатня кількість продуктів харчування та питної води. Також в.о. речника МЗС повідомив, що власник балкера Eleni P очікує на контакт з сомалійськими піратами. Балкер був захоплений 12 травня цього року. Екіпаж налічує 23 особи, з яких один - громадянин України. "За інформацією компанії-оператора, судно перебуває під контролем піратів, з ним відсутній зв'язок. На даний час балкер, ймовірно, рухається в напрямку узбережжя Сомалі", - зазначив він.
Коментуючи захоплення 8 травня цього року сомалійськими піратами біля узбережжя Оману судна Marida Marguerite О.Дікусаров зазначив, що з 22 членів екіпажу судна один є громадянином України. "Станом на 13 травня судно перебуває на якірній стоянці біля узбережжя Сомалі. Пірати до цього часу не виходили на зв'язок для висунення умов щодо звільнення судна", - зазначив в.о. речника МЗС.
Він також додав, що компанія-оператор розпочала застосування необхідних заходів для якнайшвидшого звільнення судна разом з членами екіпажу з піратського полону.