ua en ru

МЗС закликає не продавати авіаквитки українцям, яких можуть не пустити на кордоні

МЗС закликає не продавати авіаквитки українцям, яких можуть не пустити на кордоні Фото: МЗС України (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: Юлия Струк

Міністерство просить МІУ та Державіаслужбу провести роз'яснювальну роботу

Міністерство закордонних справ закликає не продавати авіаквитки українцям, яких можуть не пустити на кордоні. МЗС просить провести відповідну роз'яснювальну роботу з авіакомпаніями.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

МЗС звернулось з листом до Міністерства інфраструктури та Державної авіаційної служби України з рекомендаціями провести роз’яснювальну роботу з авіакомпаніями, які здійснюють міжнародні пасажирські перевезення з України.

"Наша мета - унеможливлення продажу квитків громадянам України до країн, що не дозволяють в’їзд українським туристам, та/або які не мають підтверджувальних документів, необхідних для безперешкодного в’їзду до країни призначення (дозволів на проживання, документів навчальних закладів, підтвердження компетентних органів країни в’їзду тощо)", - сказано у повідомленні.

У МЗС звертають увагу, що зміни у порядку в’їзду до іноземних країн залежать не в останню чергу від розвитку епідемічної ситуації в Україні.

"Відповідальність за дотримання правил в’їзду до інших країн несуть безпосередньо самі подорожні", - підкреслюють у міністерстві.

Нагадаємо, через складну епідемічну ситуацію у світі більшість країн забороняють або обмежують в'їзд іноземних туристів - у МЗС пояснили алгоритм дій під час планування подорожей за кордон.

Як писало РБК-Україна, 17 українських туристів вилетіли до Афін з Києва рейсами Ryanair і Wizz Air, але їх не випустили з аеропорту через заборону на в'їзд до ЄС громадян третіх країн.

Так, у МЗС заявляли, що причиною інциденту стала помилка у роботі авіакомпаній.