ua en ru

МЗС закликав громадян України утриматися від поїздок до Таїланду до кінця жовтня у зв'язку з повенями в країні

Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам України тимчасово утриматися від поїздок до Таїланду до кінця жовтня 2011 р. у зв'язку з повенями в країні, що набувають серйозного характеру. Про це повідомляє прес-служба МЗС.
Значна кількість дощових опадів, які пройшли в Королівстві Таїланд наприкінці вересня - на початку жовтня 2011 р., призвели до погіршення ситуації з повенями у північних та північно-східних провінціях країни, набуваючи загальнонаціональних масштабів, йдеться в повідомленні МЗС.
Підтопленими залишаються промислові райони Таїланду у 20 провінціях, серед яких найбільше постраждали: Утай Тані, Чай Нат, Лоп Бурі, Сінг Бурі, Анг Тон, Аюттая, Накхон Саван, Чачоенгсао, Патум Тані та Нотабурі. Внаслідок повеней постраждало більше 14 тис. підприємств, без роботи залишилися близько 700 тис. осіб.
Кількість жертв наразі становить 300 осіб; матеріальні збитки дорівнюють орієнтовно 30 млрд дол.
У результаті повені та виходу з берегів річки Чао Прая затоплено низку історичних та туристичних об'єктів м. Аюттая, розташованих близько 100 км на північ від столиці Таїланду.
Зберігається небезпека затоплення столиці Таїланду м. Бангкок. На даний момент від підтоплення у різній ступені серйозності страждають п'ять районів столиці. Мешканцям ще семи районів рекомендована часткова евакуація.
Урядом Таїланду вживається комплекс загальнонаціональних заходів, спрямованих на протидію та подолання наслідків повені у країні. Урядом оголошено про евакуацію населення у найбільш критичних районах, які потерпають від стихії, та створення місця тимчасового притулку для постраждалих.
За даними посольства України в Королівстві Таїланд, громадян України серед постраждалих внаслідок повені немає. Посольство України в Таїланді продовжує відслідковувати подальший розвиток ситуації у постраждалих від стихійного лиха регіонах Таїланду.