ua en ru

МЗС застерігає українців під час поїздок у Бразилію через епідемію жовтої лихоманки

МЗС застерігає українців під час поїздок у Бразилію через епідемію жовтої лихоманки Фото: Бразилыя (twitter.com/UkrZaKordonom)

Спалах епідемії жовтої лихоманки зафіксовано у штатах Ріо-де-Жанейро, Сан Пауло, Мінас Жераїс, Амапа, Мато Гроссо, Пара

У зв’язку зі спалахом епідемії жовтої лихоманки у Бразилії, Міністерство закордонних справ України (МЗС) рекомендує українцям, які подорожують до Бразилії, убезпечити себе від зараження. Зокрема, плануючи поїздку завчасно, українцям рекомендують зробити щеплення, йдеться у повідомленні консульської служби МЗС.

Зокрема, спалах епідемії жовтої лихоманки зафіксовано у штатах Ріо-де-Жанейро, Сан Пауло, Мінас Жераїс, Амапа, Мато Гроссо, Пара.

"Станом на 02.04.2018 р. відсутня вимога щодо обов’язкового щеплення проти жовтої лихоманки для туристів при в’їзді до Бразилії (крім туристів, які подорожують з Анголи та Демократичної Республіки Конго). Проте Всесвітня організація охорони здоров’я проводить активну роботу з інформування туристів щодо необхідності щеплення проти вірусу жовтої лихоманки", - сказано у повідомленні.

Громадяни України, які вже перебувають у Бразилії, можуть зробити щеплення в медичних пунктах на території країни.

Не підлягають вакцинації діти до 9 місяців, вагітні жінки; особи з важкими формами алергії на білок, особи з важким імунодефіцитом.

У разі виявлення захворювання, рекомендуємо громадянам України негайно звернутися до медичних установ для отриманням допомоги.

Також у разі виникнення обставин, що вимагають негайного консульського реагування, громадянам України рекомендують невідкладно звертатися до посольства України у Федеративній Республіці Бразилія за номером телефону: (00 5561) 3365 1457; (00 5561) 9 83052249, на адресу електронної пошти: emb_br@mfa.gov.ua.

Також можна звертатись до консульства України у м. Сан-Паулу за номером телефону: (00 5511) 43719450, (00 5511) 974670087, на адресу електронної пошти: gc_brsp@mfa.gov.ua, або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: +38-044-238-16-57, адреса електронної пошти: cons_or@mfa.gov.ua.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що епідемія грипу в Україні іде на спад.