ua en ru

МЗС надасть допомогу родичам загиблої громадянки України при вибуху в "Домодєдово"

Міністерство закордонних справ (МЗС) України має намір надати всю необхідну допомогу родичам загиблої громадянки України у вчорашньому вибуху в аеропорту "Домодєдово". Про це на сьогоднішньому брифінгу в міністерстві заявив прес-секретар МЗС України Олександр Дікусаров, передає кореспондент РБК-Україна.
"У відповідності з інформацією, якою ми володіємо на сьогодні - серед загиблих (35 осіб) ідентифіковано 23 людини, у тому числі громадянка України Машутіна Ганна Григорівна 1981 року народження" - повідомив О.Дікусаров.
Відзначимо, на даний момент проводиться експертиза та слідчі дії. Родичі загиблої громадянки України проінформовані про трагедію і вже вилетіли до Москви.
"Для виконання доручення Президента України Віктора Януковича, МЗС України і посольство України в Росії - родичам загиблої буде надана вся необхідна допомога. На даний момент ми підтримуємо постійний телефонний зв'язок з її рідними і будемо надавати всіляке сприяння як на території Україні, так і пысля прибуття до Москви"- зазначив О.Дікусаров.
За словами О.Дикусарова, МЗС звернулося до авіакомпанії "Трансаеро" з проханням надати список пасажирів літака, який прибув з Одеси до Москви за кілька хвилин до вибуху. Згідно з наданим списком, на борту літака було 30 пасажирів. На даний момент посольством України в Росії підтримується постійний зв'язок з компетентними органами РФ і медустановами щодо наявності громадян України серед загиблих і постраждалих.
"За останніми даним, що надійшли від посольства, серед постраждалих громадяни України відсутні (за виключенням А.Машутіной). Ми продовжуємо роботу" - підсумував О.Дікусаров.
Нагадаємо, за даними Мінохоронздоров'я Росії, в результаті вибуху в аеропорту "Домодєдово" напередодні увечері загинули 35 людей, 110 поранені, з них у важкому і вкрай важкому стані - 43 людини. За попередніми даними МНС Росії, серед загиблих - 8 іноземних громадян.