ua en ru

У МЗС Польщі заявили, що у списку нев'їзних можуть опинитися українські чиновники

У МЗС Польщі заявили, що у списку нев'їзних можуть опинитися українські чиновники Фото: заступник голови МЗС Польщі Бартош Ціхоцький (msz.gov.pl)

Хто входить у цей список, не повідомили

У списку українців, яким заборонений в'їзд до Польщі, можуть бути українські чиновники. Про це заявив заступник глави МЗС Польщі Бартош Ціхоцький у інтерв'ю PAP.

"Ми говоримо про посадових осіб - представників української держави, а не газет, аналітичних центрів, університетів або ансамблів пісні і танцю. Тих, хто не тільки приймає рішення, що ображають почуття поляків, у тому числі заперечення злочинів на Волині, але роблять героїзацію формувань українських колабораціоністів у нацистській Німеччині. Отже, ці настрої не стільки антипольські - вони антиєвропейські", - заявив чиновник.

Хто входить у цей список, Ціхоцький не повідомив, як і раніше глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський.

Нагадаємо, 13 листопада у інтерв'ю Ващиковський заявив, що список українців, яким заборонений в'їзд до Польщі, занадто короткий. Він зазначив: "Це демонструє наше далекоглядне розуміння поглядів української сторони і рішучість у пошуках шляху прогресу у взаємних відносинах і небажання подальшої ескалації".