ua en ru

МЗС Польщі обурений висловлюванням Макрона про дружбу Качиньського з Ле Пен

МЗС Польщі обурений висловлюванням Макрона про дружбу Качиньського з Ле Пен Фото: кандидат в президенти Франції Еммануель Макрон

МЗС Польщі підкреслює, що уряд країни не є союзником Марін Ле Пен

Міністерство закордонних справ Польщі обурене висловлюванням кандидата в президенти Франції Еммануеля Макрона про те, що інший кандидат у президенти Франції Марін Ле Пен є союзником лідера польської партії "Право і справедливість" Ярослава Качиньського. Про це йдеться в заяві польського МЗС.

"Жалкуємо у зв'язку з тим, що в черговий раз під час президентської кампанії у Франції, в союзницькій країні, яка, як і Польща, належить до НАТО і Європейського Союзу, кандидат на вищий пост використовує неприпустимі порівняння, які вводять громадськість в оману", - йдеться в заяві.

МЗС Польщі підкреслює, що уряд країни не є союзником Марін Ле Пен.

"Вказівка на можливий союз між Ле Пен і президентом партії "Право і справедливість" Ярославом Качинським, зарахування польського політика до "друзів Ле Пен, які порушують численні свободи" є вкрай недоречними", - йдеться в тексті заяви.

МЗС підкреслює, що той, хто не знає історію і внутрішню політичну сцену Польщі, має права звинувачувати поляків в симпатії до Росії.

За інформацією Gazeta Wyborcza, Макрон в понеділок, 1 травня, заявив, що союзниками його суперниці Марін Ле Пен є "режими Орбана, Качиньського і Путіна, які щодня порушують численні свободи".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кандидат на пост президента Франції Еммануель Макрон закликав реформувати Євросоюз, інакше він погрожує виходом країни з ЄС (Frexit).