ua en ru

Голова МЗС Польщі Ващиковський заявив, що Росія небезпечніше ІДІЛ

Голова МЗС Польщі Ващиковський заявив, що Росія небезпечніше ІДІЛ Фото: Голова МЗС Польщі Ващиковський заявив, що Росія небезпечніше ІДІЛ

Польща вкотре закликає до розміщення військових НАТО на східному кордоні

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Росія має потенціал знищувати цілі країни, а тому вона небезпечніше, ніж групи, подібні "Ісламській державі". Про це повідомляє The Guardian.

"Є принципові і неприцнипови загрози. Звичайно, діяльність Росії належить до принципових, оскільки ця діяльність може знищувати країни", - сказав Ващиковський в ході конференції з безпеки в Братиславі.


Крім того, терористів і наплив біженців міністр назвав "непринциповими" погрозами, хоча "важливими" для Європи.

Міністр крім іншого, підтвердив заклик Польщі до розміщення військ НАТО на східному кордоні альянсу, а також висловив сподівання, що Варшавський саміт НАТО в липні підтримає цей заклик.

"Присутність військових сил з різних країн НАТО може бути символом готовності захищати східні рубежі", - додав Ващиковський.

Нагадаємо, Держсекретар США Джон Керрі під час телефонної розмови з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим закликав Росію до виконання мінських домовленостей і звільнення української льотчиці Надії Савченко.