ua en ru

МЗС: Підписати угоду про асоціацію України та ЄС у найближчі місяці технічно неможливо

Підписання угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом у найближчі місяці неможливе з технічної точки зору. Про це журналістам у Брюсселі заявив заступник міністра закордонних справ України Павло Клімкін, передає радіо "Свобода".

За його словами, після парафування розпочнеться процедура підготовки документа до підписання, зокрема, переклад його на всі офіційні мови ЄС, а також на українську мову.

"Це займе певний час, навіть суто технічний процес. Є приклади, коли після парафування угоду готували до підписання близько року. Наприклад, угода з Кореєю є одним із доказів цього", - зазначив заступник міністра і додав, що угода між Україною і ЄС налічує 2 тис. сторінок.

"Технічна і юридична підготовка до підписання займе близько півроку. Це - суто технічний момент. Плюс є ще процедура формального перекладу", - наголосив Клімкін.

Україна та ЄС розпочали переговори про угоду про асоціацію у березні 2007 р., а про зону вільної торгівлі, яка є складовою частиною угоди, - на початку 2008 р.

Сьогодні, 30 березня, у Брюсселі очікується парафування угоди про асоціацію між Україною та ЄС.