ua en ru

МЗС відреагував на скандал з позначенням Севастополя в Книзі рекордів Гіннеса

МЗС відреагував на скандал з позначенням Севастополя в Книзі рекордів Гіннеса Ілюстративне фото (Alexander Aksakov/Getty Images)

Книга рекордів Гіннеса видала сертифікат, в якому Севастополь вказано російським

Міністерство закордонних справ України працює над виправленням позначення окупованого Севастополя (Крим) як російського міста в Книзі рекордів Гіннеса. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пост спікера МЗС України Катерини Зеленко в Twitter.

За її словами, дипломати працюють над виправленням позначення Севастополя в Книзі рекордів Гіннеса.

"Крим - це Україна. Рекорди мають бути чесними", - додала Зеленко.

МЗС відреагував на скандал з позначенням Севастополя в Книзі рекордів Гіннеса

Зазначимо, раніше видання "Громадське" повідомило, що громадянин Білорусі Олександр Бендіков отримав сертифікат Книги рекордів Гіннеса, в якому Севастополь, де він встановив рекорд, позначено російським містом.

Нагадаємо, в середині листопада повідомлялося, що Нацрада проведе позапланову перевірку NewsOne через карту України без Криму. У передачі "Ранок з NewsOne" у прямому ефірі була показана карта Європи, на якій материкову частину України виділили кольором без урахування окупованого Криму. При цьому півострів був виділений кольором, ідентичним з Російською Федерацією.

Зазначимо, раніше Україна направила Росії ноту протесту у зв'язку з візитом президента РФ Володимира Путіна до анексованого Криму.