ua en ru

МЗС засудив незаконний візит швейцарського політика до Криму

МЗС засудив незаконний візит швейцарського політика до Криму Фото: Едуард Белзер (відкриті джерела)

У посольстві попередили, що щодо Едуарда Белзера можуть ввести санкції

Посольство України в Швейцарії засуджує незаконний візит делегації на чолі з колишнім членом Ради кантово Едуардом Белзером в окупований Крим. Про це йдеться в повідомленні посольства.

У повідомленні йдеться про те, що візит Белзера до Криму є порушенням українського законодавства і суперечить офіційній позиції Швейцарії про невизнання анексії Криму Росією. Посольство висловило співчуття тим, що в Швейцарії знайшлися особи, які дали себе використати в цілях російської пропаганди.

"Цінуємо, що влада Швейцарії послідовно підтримує територіальну цілісність України і сподіваємося, що цьому візиту буде дана належна оцінка. Україна залишає за собою право застосувати до іноземних громадян, які порушують правила в'їзду на окуповані території, санкційні заходи", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Кабмін надасть РНБО перелік юридичний осіб для введення санкцій за будівництво Кримського моста.

У серпні лідер кримських татар Мустафа Джемілєв в черговий раз підкреслив, що Україна ніколи не погодиться з окупацією Криму.