ua en ru

Кабмін надасть РНБО перелік юросіб на введення санкцій за будівництво Кримського мосту

Кабмін надасть РНБО перелік юросіб на введення санкцій за будівництво Кримського мосту Фото: Керченський міст (kremlin.ru)

Кабмін внесе на розгляд РНБО перелік з 19 юридичних осіб

Кабінет міністрів України внесе на розгляд Ради національної безпеки і оборони (РНБО) список з 19 юридичних осіб, до яких повинні бути застосовані санкції за незаконне будівництво Керченського мосту в окупованому Криму. Про це повідомляє прес-служба Міністерства тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

"Таке рішення було прийнято сьогодні під час засідання Кабінету міністрів України", - йдеться в повідомленні відомства.

МінТОТ ініціювало питання застосування санкцій до 19 юридичних осіб (приватних компаній і компаній у федеральній власності Росії, федеральних установ РФ), які є керівниками / засновниками юридичних осіб, залучених в процес незаконного будівництва Керченського мосту, з урахуванням наявної інформації. Зазначимо, що міністерство вже підготувало відповідний пакет документів.

Зокрема, в санкційні списки потрапили такі компанії як ТОВ "Стройгазмонтаж" (виконавець з проектування та будівництва), його дочірня компанія ТОВ "СГМ-Мост" (Москва), головний проектувальник проекту АТ "Институт Гипростроймост - Санкт-Петербург" (Санкт-Петербург), субпідрядники ВАТ "Мостотрест" (Москва), ТОВ "Портгидробут" (Новоросійськ).

Нагадаємо, 18 липня повідомлялося, що посли країн-членів Європейського союзу схвалили рішення про введення індивідуальних санкцій проти шести осіб, причетних до незаконного будівництва Керченського мосту.

Зазначимо, що Міністерство інфраструктури України відстежує всі компанії, які працюють на об'єктах будівництва Керченського мосту в аннексированном Росією Криму.