ua en ru

МЗС не буде забудовувати Пейзажну алею в Києві, - Грищенко

Міністерство закордонних справ (МЗС) не буде забудовувати Пейзажну алею в Києві. Про це повідомив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко в своєму блозі на урядовому порталі.

"Я, як міністр і киянин, заявляю, що від дій МЗС цей дитячий майданчик не постраждає. Більше того, МЗС спільно з КМДА та, сподіваюся, громадськістю зробить усе, щоб мальовничий куточок на Пейзажній був розширений після знесення незаконно збудованих на земельній ділянці, що належить МЗС, гаражів, які спотворюють Пейзажну алею", - додав Грищенко.

Грищенко зазначив, що "коли у 2009 р. на Пейзажній алеї, на ділянці Міністерства, почалося незаконне встановлення гаражів, ми виступили категорично проти цього будівництва, розпочатого сумнівними бізнесменами".

Міністр наголосив, що рішення Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) від 13 березня ц.р. є "принципово важливим не для того, щоб розпочати на Пейзажній якесь будівництво, а щоб раз і назавжди довести, що Київрада законно надала нам цю ділянку, а МЗС законно нею володіє".

Зазначимо, раніше з'являлася інформація, що 13 березня Вищий адмінсуд скасував рішення Апеляційного адмінсуду про заборону будівництва на Пейзажній алеї, чим дозволив МЗС здійснювати забудову парку.

У той же час, вчора прес-служба ВАСУ в своєму повідомленні заявила, що ВАСУ не розглядав спір щодо забудови Паркової алеї по суті, а заяви про надання дозволу Вищим адмінсудом на знищення скверу і забудову Паркової алеї не відповідають дійсності.