ua en ru

ВАСУ не давав дозволу на забудову Пейзажної алеї

Вищий адміністративний суд України не розглядав спір щодо забудови Паркової алеї по суті, а заяви про надання дозволу Вищим адмінсудом на знищення скверу і забудову Парковій алеї не відповідають дійсності. Про це повідомляє прес-служба ВАСУ.

"Розглядаючи справу, Вищий адміністративний суд України не надавав жодних правових оцінок ні спірному рішенням Київської міської ради щодо забудови Парковій алеї в Києві, ні рішенням судів першої та апеляційної інстанції у цій справі по суті", - говориться в повідомленні ВАСУ.

Крім того, як йдеться в повідомленні суду, рішення ВАСУ стосується виключно процесуальних дій суду апеляційної інстанції. Вищий адміністративний суд своєю постановою констатував, що викладені в заяві позивачів факти не є підставою для перегляду рішення апеляційного суду за нововиявленими обставинами.

Також варто, відзначити, що глава Київської міської державної адміністрації Олександр Попов заявив, що чиновники КМДА будуть боротися із забудовою Пейзажної алеї разом з киянами.

"Сьогодні ми провели робочу нараду з громадськими організаціями та юристами, які відстоюють сквер на Пейзажній алеї, і домовилися про спільні дії щодо його захисту. Я запрошую всіх киян приєднатися до нашої акції і прийти 17 березня, в суботу, в 11:00 на вигін , під час якої ми разом звільнимо дерева на Пейзажній алеї. Я гарантую, що будівництва там не буде ніколи - ні сьогодні, ні завтра", - заявив Попов.