ua en ru

МЗС надіслало ноту РФ у зв’язку з включенням Криму до складу Південного федерального округу

МЗС надіслало ноту РФ у зв’язку з включенням Криму до складу Південного федерального округу Фото: МЗС України

Відповідне рішення РФ в українському відомстві вважають "нікчемним"

Міністерство закордонних справ (МЗС) України надіслало ноту протесту Російській Федерації у зв’язку з включенням анексованого Криму та м. Севастополь до складу Південного федерального округу РФ. Про це йдеться у повідомленні прес-служби МЗС.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку включенням тимчасово окупованих Російською Федерацією територій Автономної Республіки Крим та м. Севастополь до складу Південного федерального округу. Це рішення є нікчемним і таким, що не створює жодних правових наслідків, не впливає на статус Автономної Республіки Крим та м. Севастополь і міжнародно визнаних кордонів України", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, МЗС вкотре закликає Російську Федерацію повернутися до виконання своїх міжнародних зобов’язань, припинити агресію та незаконну окупацію частини суверенної території України.

"З приводу згаданого рішення МЗС України надіслало відповідну ноту російській стороні", - йдеться у повідомленні відомства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Росії Володимир Путін ліквідував створений на окупованій території Кримського півострова "Кримський федеральний округ".