ua en ru

МЗС: З полону сомалійських піратів звільнено судно "Бліда" з 5 громадянами України на борту

З полону сомалійських піратів звільнено судно "Бліда", на якому перебувають 5 громадян України. Про це повідомив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко, передає прес-служба МЗС.
"Як мені щойно доповіло Посольство України в Греції, сьогодні з полону сомалійських піратів було звільнено судно "Бліда", на якому перебувають 5 наших співвітчизників. На даний час зазначене судно прямує до одного з безпечних портів", - зазначив Грищенко.
Він також повідомив, що за його дорученням відповідні дипломатичні установи та Департамент консульської служби МЗС тримають ситуацію на контролі з тим, "щоб довести її до логічного завершення - безпечного повернення українських моряків на батьківщину".
"У цьому контексті також хочу із задоволенням констатувати, що на даний час жоден з українських моряків не перебуває у піратському полоні", - зазначив міністр МЗС і додав: "Захист прав українських громадян за кордоном є одним з пріоритетних завдань зовнішньополітичного відомства України і перебуває під моїм особистим контролем".