ua en ru

МЗС Італії викликало посла Франції через прикордонний інцидент

МЗС Італії викликало посла Франції через прикордонний інцидент Фото: МЗС Італії (facebook.com ItalyMFA.it)

Прикордонна поліція Франції увірвалася в клініку італійського центру допомоги мігрантам

Міністерство закордонних справ (МЗС) Італії висловило протест Франції у зв'язку з подією, в ході якого прикордонна поліція Франції увірвалася в клініку італійського центру допомоги мігрантам, передає Reuters.

Повідомляється, що в п'ятницю, 30 березня, французькі правоохоронці привезли затриманих в Альпах нігерійських мігрантів на залізничний вокзал італійського прикордонного міста Бардонеккія. Після цього поліцейські провели тест сечі нігерійця, підозрюваного в торгівлі наркотиками.

"Генеральний директор з питань Європейського союзу Джузеппе Буччіно Грімальді передав рішучий протест від уряду Італії за поведінку французьких митників, яка розглядається як неприйнятна і підкреслив невдоволення відсутністю відповідей на наші запити про роз'яснення", - йдеться в офіційній заяві МЗС Італії.

При цьому французька митниця стверджує, що отримала письмову згоду на проведення аналізу, і центр також дав дозвіл на це.

Згідно з повідомленням МЗС Італії, країни домовилися про зустріч своїх представників для обговорення інциденту.

Нагадаємо, в січні в таборі для біженців біля містечка Кона (область Венето, на півночі Італії) мігранти влаштували бунт, захопивши заручників.