ua en ru

МЗС: ініціатива мера Ніцци не відображає позицію французького уряду по Криму

МЗС: ініціатива мера Ніцци не відображає позицію французького уряду по Криму Фото: прес-секретар МЗС Мар'яна Беца повідомила, що позиція мера Ніцци не відображає позицію Франції

Беца висловила сподівання, що керівництво Ніцци буде спиратися на міжнародне право

Влада Франції заявила, що точка зору мера Ніцци не відображає позицію французького уряду по Криму. Про це заявила прес-секретар Міністерства закордонних справ (МЗС) України Мар'яна Беца, передає "112 Україна".

"Ми обурені повідомленням про прийом мером міста Ніцци так званого "мера" Ялти тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим. Наше посольство вже направило листа з обуренням меру Ніцци, і направлена відповідна нота французькій стороні. Буквально тільки що французька сторона висловилася дуже чітко на брифінгу, зазначивши, що позиція Франції чітка і послідовна: разом з Європейським союзом Франція не визнає незаконну анексію Криму. Ініціатива місцевого представника влади не відображає позицію французького уряду. За це ми вдячні французькій стороні", - сказала Беца.

Вона також висловила сподівання, що керівництво Ніцци буде спиратися на міжнародне право і всі акти, які підтверджують суверенітет і територіальну цілісність України, і буде дотримуватися позиції керівництва Франції.

Нагадаємо, мер Ніцци Крістіан Естрозі зустрівся з так званим "мером" Ялти.

Естрозі підписав угоду про побратимські відносини з окупованої Росією Ялтою.