ua en ru

МЗС Грузії: Європарламент своєю резолюцією підтримав територіальну цілісність і суверенітет Грузії

Резолюція Європарламенту, що закликає Російську Федерацію виконувати зобов'язання, узяті перед Грузією, підтверджує рішучу підтримку міжнародним співтовариством територіальної цілісності і суверенітету Грузії. Таку заяву зробило Міністерство закордонних справ Грузії, передає РБК.
"Зокрема, в резолюції підкреслено, що Росія не виконує угоду про припинення вогню від 12 серпня 2008 р. і не дає місії спостерігачів Євросоюзу можливість виконувати роботу в окупованих регіонах Грузії", - говориться в повідомленні грузинського зовнішньополітичного відомства.
Депутати Європарламенту також заявили, що керівництву Євросоюзу слід підсилити тиск на офіційну Москву, зокрема, вимагати від РФ виконати певні умови для вступу до Світової організації торгівлі і встановлення для Росії безвізового режиму з ЄС. У резолюції сказано, що Росія також повинна "дотримуватися прав людини, припинити тиск на ЗМІ і опозиційні партії і провести реорганізацію в політизованій судовій системі". На думку членів Європарламенту, прийнята резолюція повинна стати "важливим сигналом для російського керівництва".