ua en ru

У МЗС Німеччини вважають передчасним робити висновки, хто стоїть за вбивством Вороненкова

У МЗС Німеччини вважають передчасним робити висновки, хто стоїть за вбивством Вороненкова Фото: Себастьян Фішер

При цьому в МЗС ФРН стривожені зростаючим напруженням у відносинах між Україною і РФ

У Міністерстві закордонних справ Німеччини вважають передчасним робити висновки, хто стоїть за вбивством колишнього депутата Державної думи Росії Дениса Вороненкова, передає Deutsche Welle.

"Ми, зрозуміло, засуджуємо, що на вулиці серед білого дня був застрелений колишній парламентар, і вважаємо, що має бути зроблено все можливе для розкриття цього вбивства. Але своїх власних відомостей про мотиви або можливих замовників у нас немає", - заявив офіційний представник МЗС ФРН Себастьян Фішер.

Таким чином Фішер прокоментував питання видання, чи згоден німецький уряд з оцінкою президента України Петра Порошенка, який назвав вбивство в Києві колишнього російського депутата Дениса Вороненкова "актом державного тероризму з боку Росії".

При цьому в МЗС Німеччини висловили тривогу зростаючим напруженням у відносинах між Україною і РФ.

Фішер звернув увагу, зокрема, на дедалі частіші порушення режиму припинення вогню і закликав обидві сторони, "нарешті, почати виконувати давно досягнуті домовленості". Він має на увазі не тільки припинення вогню, але і відведення важких озброєнь від контактної лінії.

Нагадаємо, вбивця Вороненкова Павло Паршов знаходився в розшуку за участь в організації ряду конвертаційних центрів.