ua en ru

МЗС Німеччини: Рішення суду щодо Тимошенко відобразиться на відносинах з Україною

Рішення суду щодо екс-прем'єра, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко відобразиться на відносинах Німеччини з Україною. Про це заявив федеральний міністр закордонних справ Гідо Вестервелле, передає прес-служба посольства Німеччини в Україні.
"Сьогоднішній вирок колишньому прем'єр-міністру Юлії Тимошенко - це удар по засадах правової держави в Україні. На жаль, все це кидає дуже негативне світло на ситуацію з принципами правової держави в Україні. Це рішення не може залишитися без наслідків для відносин України як з нами, так і з ЄС загалом. Тепер ми дуже уважно будемо спостерігати, як у Києві обходитимуться зі справою Тимошенко та справами інших членів колишнього уряду, - заявив Вестервелле. - Від політичного керівництва України ми очікуємо проявів прихильності до демократії та засад правової держави".
Нагадаємо, сьогодні Президент України Віктор Янукович заявив, що рішення суду по справі Тимошенко не остаточне, зазначивши, що воно завадить євроінтеграції України.
Раніше Печерський райсуд Києва засудив Тимошенко до 7 років ув'язнення з забороною обіймати певні державні посади протягом ще 3 років.