ua en ru

МЗС Німеччини знов закликав Україну відпустити Тимошенко за кордон

Міністр закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле закликав Україну надати екс-прем'єру України Юлії Тимошенко можливість виїхати з країни.

Міністр закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле (на фото) закликав Україну надати екс-прем'єру України Юлії Тимошенко можливість виїхати з країни. Про це повідомляє Deutsche Welle із посиланням на газету Bild.

"Час для розумного рішення проблеми Юлії Тимошенко поки є, але його залишається все менше", - заявив він.

Вестервелле також зазначив, що Німеччина як і раніше готова прийняти екс-прем'єра для проходження лікування.

На його думку, Україна знаходиться на порозі ухвалення важливого, можливо, історичного рішення.

"Ми хотіли б укласти угоду про ефективне партнерство та добросусідство з вільною, самостійною, демократичною та правовою державою Україна", - зазначив він.

Також він додав, що угода про асоціацію відкриє перед Україною широкі перспективи.

Нагадаємо, згідно з порядком денним Верховної Ради, у вівторок, 19 листопада, депутати планують розглянути в першому читанні 4 законопроекти щодо лікування екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, а саме: проект закону № 2453а, який підготував позафракційний нардеп Сергій Міщенко, документ № 3461 Анжеліки Лабунської, законопроект № 3526 депутата від фракції "Батьківщина" Володимира Купчака та законопроект № 3479, підготовлений лідером фракції "Батьківщина" Арсенієм Яценюком та іншими лідерами опозиціями.

Разом з тим, у порядку денному відсутній опозиційний законопроект щодо лікування Тимошенко № 3599, який був підготовлений у ході робочої групи, та зареєстрований у парламенті.

При цьому деякі зауваження не були враховані при доопрацюванні опозиційного законопроекту № 3599-Д "Про внесення змін до деяких законів України щодо реалізації принципу гуманізму при виконанні окремих видів покарань" про лікування екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко. Про це йдеться в науково-експертному висновку до даного законопроекту.