ua en ru

МЗС Німеччини: крайні терміни для закону про вибори на Донбасі не визначено

МЗС Німеччини: крайні терміни для закону про вибори на Донбасі не визначено Фото: міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер

У МЗС Німеччини заявили, що міжнародні експерти консультують Україну на тему модальності проведення виборів на Донбасі

Крайні строки для прийняття закону про місцеві вибори в окремих районах Донбасу на даний момент не встановлені. Про це йдеться в офіційному коментарі Міністерства закордонних справ (МЗС) Німеччини Deutsche Welle.

"Дискусії та погодження модальностей місцевих виборів на Донбасі здійснюються відповідальною за це робочої групи з політичних питань у рамках тристоронньої контактної групи", - йдеться в коментарі.

У відомстві нагадали, що під час зустрічі в "нормандському" форматі на рівні міністрів закордонних справ 3 березня було досягнуто спільне розуміння про необхідність максимального сприяння узгодженню позицій сторін.

"Конкретних строків для прийняття закону про місцеві вибори не було визначено", - підкреслили в Міністерстві.

У той же час у відомстві підтвердили, що "міжнародні експерти консультують Україну на тему модальності проведення місцевих виборів на Донбасі".

Нагадаємо, заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера заявив, що вибори на непідконтрольних Україні територіях Донбасу протягом двох найближчих років провести неможливо.