ua en ru

В Microsoft заявили про атаку російських хакерів перед виборами в Конгрес

В Microsoft заявили про атаку російських хакерів перед виборами в Конгрес Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Група російських хакерів створила фейкові інтернет-домени, які дублювали 2 американські організації

Американська компанія Microsoft заявляє, що зафіксувала спроби Російської Федерації (РФ) вплинути на вибори в американський Конгрес, проведення яких заплановано на листопад 2018 року, і викрасти інформацію консервативних організацій, які займаються просуванням демократії. Про це передає NYT з посиланням на дані компанії.

Згідно з даними Microsoft, група хакерів, пов’язана з урядом Росії, створила фейкові інтернет-домени, які дублювали дві американські консервативні організації: інститут Хадсона і Міжнародний республіканський інститут, а також ще три адреси, які повинні були виглядати як сайт Сенату США.

Окрім того, Microsoft заявила, що спроби втручання здійснені хакерською групою Strontium, відомою також як Fancy Bear або APT28.

В свою чергу президент компанії Бред Сміт заявив, що ця активність фокусується, головним чином, на підриві демократії.

"Хоча поки ніхто не намагався увійти на помилкові сайти", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше сенатор США від Демократичної партії Білл Нельсон заявив, що російські хакери проникли в деякі виборчі бази Флориди.

Сенатор підкреслив, що хакери можуть видалити зареєстрованих виборців напередодні виборів у Конгрес, якщо системи не будуть належним чином захищені.

Раніше кандидат в Конгрес США від Демократичної партії Табіта Існер заявила, що на її сайт були зроблені атаки хакерів з Росії.

В свою чергу Національна розвідка США оприлюднила доповідь про шпигунство у кіберпросторі, в якій Росію назвали в числі "найбільш активних сил в кіберпросторі", пов'язаних з економічним шпигунством і можливим викраденням конфіденційної інформації, поряд з Китаєм та Іраном.