ua en ru

Microsoft представила конкурента iPad

Microsoft представила конкурента iPad. Новий планшетний комп'ютер отримав назву Surface, що можна перевести як "поверхня", передає Associated Press. Глава компанії Стів Балмер повідомив, що планшетник стане частиною нової групи пристроїв, яку в даний час розробляє Microsoft.

Публіці було представлено 2 види пристроїв. Перший має товщину в 9,3 мм і працює на операційній системі Windows RT. Вага пристрою склала 680 г. Він обладнаний спеціальним кріпленням для зручного користування та клавіатурою, яку можна закріпити на магнітах. Очікується, що в продаж планшет надійде восени одночасно з дебютом нової операційної системи Windows 8.

Друга модифікація має товщину 14 мм і важить 910 г. Пристрій буде працювати на операційній системі Windows 8 Pro. Повідомляється, що ціна планшетника буде порівнянна з Ultrabook. У комплектацію пристрою входить не тільки знімна клавіатура на магнітах, а й стилус. Їм можна буде залишати позначки в PDF-файлах.
Інші технічні параметри Surafce не розкриваються.

Раніше Microsoft не займався випуском планшетних комп'ютерів.

Експерти відзначають, що рішення Microsoft, яка спеціалізується на виробництві програмного забезпечення, випускати власні комп'ютери може ускладнити відносини з виробниками ПК і клієнтами Microsoft: HP, Lenovo, Dell, Acer і іншими.

Корпорація Microsoft заснована в 1975 р. і спеціалізується на виробництві програмного забезпечення, наданні послуг і розробці інтернет-технологій для персональних комп'ютерів і серверів. Продукти Microsoft (найбільш відомий з яких - операційна система Windows) продаються більш ніж в 80 країнах світу, перекладені більш ніж на 45 мов (у тому числі на українську) і сумісні з більшістю платформ персональних комп'ютерів. Компанії належить інтернет-пошукач MSN, поштова служба Hotmail, інтернет-пошуковик Bing, а з жовтня 2011 р. - також сервіс інтернет-телефонії Skype, придбаний у групи приватних інвесторів за 8,5 млрд дол. Засновником Microsoft є один з найбагатших людей на планеті Білл Гейтс. Він же є найбільшим акціонером компанії (володіє 8,7% акцій). Виконавчий директор Microsoft Стів Баллмер володіє 4,4% акцій компанії. Чистий прибуток Microsoft за 9 місяців Ф.Р. зріс на 1,1% - до 17,47 млрд дол.