ua en ru

Microsoft представив хмарний конструктор "новий мільярдний бізнес"

Microsoft представив хмарний конструктор "новий мільярдний бізнес" Фото: Microsoft PowerApps (PowerApps.Microsoft.com)

Це дозволяє створювати бізнес-додатки у візуальному редакторі без програмування

Компанія Microsoft (США) представила програмне рішення PowerApps про "новий мільярдний бізнес на ринку хмар і корпоративних рішень", що дозволяє конструювати бізнес-додатки без навичок програмування, буквально за лічені хвилини. Про це повідомляє офіційний блог PowerApps.microsoft.com.

Як зазначається, конструктор бізнес-додатків Microsoft дозволяє створювати бізнес-додатки у візуальному редакторі без програмування.

Нове рішення, як стверджує "Майкрософт", дозволить скоротити час на розробку бізнес-додатків з місяців і тижнів до хвилин і знайти розробників серед людей, які ніколи цим не займалися.

Перша причина - мала кількість кваліфікованих розробників мобільних додатків.

Друга - велика кількість джерел бізнес-даних і постійне зростання їх кількості.

Третя - складність доступу співробітників до корпоративних даних з мобільних пристроїв.

"Microsoft PowerApps покликане вирішити всі ці проблеми", - заявили в компанії, наголосивши, що відкривають "новий мільярдний бізнес на ринку хмар і корпоративних рішень". Зовні PowerApps являє собою веб-додаток з інтерфейсом Microsoft Office.

Спочатку розробнику пропонується створити новий додаток на базі шаблону або джерела даних. Джерелом даних можуть бути хмарні сервіси Office 365, Dynamics CRM, Salesforce, Dropbox і OneDrive або локальні системи SharePoint, SQL Server, бази даних Oracle і SAP.

Крім того, існує можливість підключення інших джерел даних за допомогою інтерфейсів програмування (API). При цьому розробник фактично може підключити будь сторонній джерело даних, додали в Microsoft.

У конструкторі PowerApps є такі елементи, як Logic Flows і Connections. Logic Flows - це тригери, які включаються, коли відбувається певна подія. Наприклад, розробник може створити тригер Logic Flows і налаштувати його таким чином, щоб при виникненні конкретного слова в блозі в Twitter за заданою адресою відправлялося електронне повідомлення.

Тригери можна налаштувати на нові події в календарі, нові повідомлення електронної пошти тощо. Своєю чергою, Connections - це спосіб додати нові джерела даних до готового додатку.

Джерелами даних можуть бути Office 365, Salesforce, Excel, Dropbox, SharePoint, SQL, Twitter та ін. Connections дозволяють, наприклад: отримати дані з таблиці Excel, що зберігається в OneDrive або Dropbox, підключитися до Office 365 і відправити електронний повідомлення, відправити твіт, оновити список на сайті SharePoint тощо.

Після того як додаток створено, розробник може відправити веб-посилання на нього колегам, які зможуть бачити його у браузері на ПК, на планшеті і на смартфоні. Графічний інтерфейс програми буде розтягуватися під розмір екрану пристрою.

У даний час PowerApps є доступний у вигляді обмеженої публічної бета-версії. Для того щоб познайомитися з конструктором, потрібно подати заявку і дочекатися відповіді Microsoft. Згодом підприємствам буде запропоновано два варіанти оплати PowerApps: помісячно або залежно від кількості користувачів. Конкретні тарифи на сайті нового продукту не вказано - Microsoft пропонує зв'язатися з відділом продажів для уточнення деталей.

Нагадаємо, напередодні наприкінці листопада Microsoft доручив розробити дизайн нового смартфона своїм користувачам в Інтернеті.