ua en ru

Microsoft подала в суд на уряд США

Microsoft подала в суд на уряд США Фото: корпорація Microsoft вирішила судитися з урядом США

Корпорація проти заборони на повідомлення клієнтів про урядові запити доступу до їхньої електронної пошти

Корпорація Microsoft подала до суду на уряд Сполучених Штатів Америки за право повідомляти своїх клієнтів у разі, коли влада запитує доступ до їхньої електронної пошти. Про це повідомляє Reuters.

У позові корпорації сказано, що заборона на повідомлення клієнтів про урядові запити на доступ до їхніх електронних листів та інших документів порушує Конституцію США.


"Дії уряду порушують Четверту поправку до Конституції США, яка встановлює право приватних осіб і компаній знати, чи веде уряд розшук або вилучення їхньої власності, а також Першу поправку до Конституції про свободу слова", - цитує агентство позов Microsoft.

Йдеться про зберігання даних клієнтів Microsoft на віддалених серверах, що створило для уряду лазівку для отримання доступу до їхніх електронних даних.

"Використовуючи закон "Про захист інформації, переданої за допомогою електронних систем зв'язку", уряд усе частіше звертається до запиту даних, які зберігають на так званій хмарі", - йдеться в позові.

Також повідомляється, що за минулі 18 місяців компанія отримала понад 5 тис. приписів розкрити дані і майже у половині випадків було заборонено повідомляти про це самих клієнтів. При цьому більшість запитів стосувалися саме фізичних осіб, а не компаній, а терміни закінчення заборони на можливість повідомлення не були обумовлені.

Нагадаємо, у лютому 2016 року американська компанія Apple звернулася в суд в Каліфорнії з проханням скасувати ухвалене раніше рішення, що зобов'язує її допомогти ФБР зламати iPhone підозрюваного в теракті.