ua en ru

МФО "Рівні можливості" вимагає від ГПУ негайно порушити справу за фактом нападу на Кужель

Міжфракційне депутатське об'єднання (МФО) "Рівні можливості" вимагає від Генеральної прокуратури України (ГПУ) негайно порушити справу за фактом нападу на народного депутата України Олександру Кужель зі сторони народного депутата Андрія Тетерука. Про це йдеться в офіційній заяві МФО.

"Сьогодні в стінах вищого законодавчого органу нашої держави в день розгляду пакету європейських законів, які мали відкрити для українців безвізовий в'їзд в країни шенгенського договору, стався напад на народну депутатку України Олександру Кужель. Прямо на виході з кабінету Голови Верховної Ради на неї напав, завдавши ударів скляною пляшкою по голові, нардеп Андрій Тетерук, 1973 року народження, член фракції Народного фронту", - йдеться в заяві.

Зазначається, що лікарі карети невідкладної допомоги надали постраждалій першу допомогу,проте народного депутата Кужель довелось госпіталізувати зі струсом мозку.

"Міжфракційне об'єднання "Рівні можливості" звертається з вимогою до Генеральної прокуратури негайно відкрити провадження по статті нападу на державного діяча. Ми вимагаємо, щоб Тетерук негайно склав повноваження народного депутата за ганебну поведінку, безглузде насильство над жінкою в стінах Українського парламенту, за неприпустиму ганьбу високого звання українського військового, офіцера", - підкреслюється в документі.

Автори заяви очікують "негайної реакції і безкомпромісного засудження ганебної поведінки Тетерука від лідера Народного фронту, прем'єр-міністра, голови Верховної Ради України, керівників всіх парламентських фракцій та Президента України".