ua en ru

Розпочав роботу Міжвідомчий центр з боротьби з корупцієй на митниці

Розпочав роботу Міжвідомчий центр з боротьби з корупцієй на митниці Фото: Міжвідомчий центр по запобіганню корупції на митниці розпочав роботу

Перші мобільні групи виїдуть на місця дислокації на початку вересня

Міжвідомчий цільової центр, створений з метою подолання корупції на митниці, почав роботу при Міністерстві фінансів України 29 серпня, а його мобільні митні групи приступлять до роботи на початку вересня. Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

"Вже на початку вересня перші 10 мобільних груп виїдуть до місця дислокації для оперативного реагування на правопорушення. Передбачається, що це буде в Київській, Львівській, Одеській, Закарпатській і Волинській областях. А трохи пізніше ще 10 груп почнуть роботу в прикордонних зонах", - повідомив керівник Міжвідомчого цільового центру Олександр Власов.


Працювати мобільні групи будуть за принципом ротації кадрів, що дозволить зменшити корупційні ризики. Тобто, склад мобільної групи буде змінюватися щомісяця з дотриманням певної кількості представників різних структур (з Державної фіскальної служби - два людини, Прикордонної служби та Національної поліції - по одній людині).

Також Мінфін пояснив, що Міжвідомчий цільової центр буде займатися постійної координації дій цих 20-ти спільних мобільних груп.

Аналітична група у складі Центру буде проводити аналітико-пошукову роботу з метою виявлення ризикових операцій в зоні діяльності митниць, а мобільні групи будуть діяти в цілодобовому режимі по всій території України і виїжджати по орієнтуваннях.

Нагадаємо, Кабмін створив мобільні групи для боротьби з контрабандою на митниці.