ua en ru

Кабмін створив мобільні групи для боротьби з контрабандою на митниці

Кабмін створив мобільні групи для боротьби з контрабандою на митниці Фото: Володимир Гройсман

Гройсман підписав постанову про створення 20 мобільних груп

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підписав постанову про створення 20 мобільних груп із запобігання та виявлення порушень на митниці. Про це повідомляє "Урядовий портал".

"До складу мобільних груп увійдуть представники Державної фіскальної служби, Державної прикордонної служби та Національної поліції. Координацію їх роботи покладено на Міжвідомчий цільовий центр, що працюватиме при ДФС. Мобільні групи отримають безперешкодний доступ до всіх зон митного контролю та транспортних пунктів перетину кордону, у тому числі в аеропортах та портах. Окрім того, вся робота цих груп передбачає повну фото- та відеофіксацію, що дозволить уникнути зловживань", - зазначається у повідомленні.


Як зазначається, постановою визначено матеріально-технічне забезпечення роботи Міжвідомчого цільового центру і мобільних груп, яке дозволить забезпечити належну оперативність роботи груп і знизить ризики корупційних впливів.

Також окремо постановою, Кабмін затвердив порядок здійснення фото- та відеофіксації митних формальностей, що проводяться контролюючими органами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін створить мобільні групи для боротьби з контрабандою на митниці.