ua en ru

Міжнародний фонд IFAD надасть Вірменії 35 млн дол. на відновлення інфраструктури сільських районів

Міжнародний фонд розвитку сільського господарства (IFAD) надасть Вірменії близько 35 млн дол. на відновлення інфраструктури сільських районів, повідомили в Міністерстві сільського господарства країни, передає РБК.
Кошти будуть надані в рамках програми "Розвиток можливостей для села" загальним обсягом в 52 млн дол. Крім відновлення інфраструктури та будівництва, програма включає створення фруктових та горіхових садів. Засоби IFAD надасть строком на 20 років, з пільговим періодом в 10 років, під 0,75% річних. В даний час ведуться переговори про співфінансування програми з іншими міжнародними організаціями, передає АРМІНФО.
У рамках програми планується створення, зокрема, систем розподілу газу, питної та зрошувальної води. Програма буде розгорнута в семи областях країни - Ширак, Лорі, Арагацотн, Гегаркунік, Вайоц Дзор, Сюнік і Тавуш. Планується зібрати інформацію про найбільш актуальні потреби у сільських громад цих регіонів, потім список робіт буде затверджений за підсумками обговорення в профільних відомствах.
Починаючи з 1995 р., у Вірменії були затверджені п'ять програм з фінансуванням і співфінансуванням IFAD. Загальний обсяг вкладень IFAD склав 64,2 млн дол., загальний обсяг програм - 153,5 млн дол. Чотири проекти вже реалізовані, п'ятий наразі втілюється.